Hírek az építőiparból

Follow Me on Twitter

Powered by Tools for Twitter

Fa bejárati ajtó

Fa bejárati ajtók

A fa bejárati ajtók nemcsak többféle kivitelben és anyagból készülhetnek, de a legfontosabb tudnivaló, hogy kültéri bejárati ajtót, vagy beltéri bejárati ajtót szeretnénk vásárolni, mert kivitelülben igen nagy eltérések is lehetnek. A beltéri bejárati ajtók (lépcsőházak, lakótelepi bejárati ajtók, társasházakban vagy lépcsőházban lévő bejárati ajtók) hőszigetele és felületkezelése nem annyira fontos mint a kültéri ajtók esetében, ahol a bejárati ajtó egyik felülete közvetlen kapcsolatban van a külvilággal.

Kültéri fa bejárati ajtó

A kültéri fa bejárati ajtó natúr, hossztoldott, 68mm-es, rétegragasztott borovi fenyőből készül. Általában 5 pontos ajtózárral szerelik, a keméynfa köszöb alaptartozék. Reflexiós vagy katedrál üvegezéssel választható, szálerősített gumitömítéssel készül a megfelelő szigetelés biztosításának érdekében. A kilincs és a biztonsági zárbetét természetesen alaptartozék.

Beltéri fa bejárati ajtó

A beltéri fa bejárati ajtó natúr, hossztoldott, 68mm-es, rétegragasztott, borovi fenyőből készülő ajtó. Az ajtózár lehet 1 vagy 5 ponton záródó, 3db 3 dimenziós ajtópánttal. A keményfa küszöb és a kilincs alaptartozék.

Tömörfa fa bejárati ajtó

A tömorfa fa bejárati ajtó első osztályú megmunkálással készül. Az alapanyaga felületkezelt és hossztoldott, 68mm-es vastagságú, rétegragasztott, borovi fenyő, tömörfa betéttel. A zár 5 pontos biztonsági, és ez a típusú ajtó is 3db 3 dimenziós ajtópánttal készül. Itt már megtalálható a hőhídmentes alu küszöb, a k=1,1W/m2K hőszigetelésű katedrál üveg. A szárnyban körbefutó szálerősített gumitömítés és a biztonsági zárbetét alaptartozék.

Lemezbetétes fa bejárati ajtó

A lemezbetétes fa bejárati ajtó első osztályú megmunkálással készül. 68mm-es, rétegragasztott, borovi fenyőből készül, lemezbetéttel.A zár 5 pontos biztonsági, és ez a típusú ajtó is 3db 3 dimenziós ajtópánttal készül. Itt már megtalálható a hőhídmentes alu küszöb, a k=1,1W/m2K hőszigetelésű katedrál üveg. A szárnyban körbefutó szálerősített gumitömítés és a biztonsági zárbetét alaptartozék.

Társasházi bejárati ajtó

Az ajtószerkezetek építmények nyílászáró szerkezeteiként alkalmazhatók kizárólag beltéri beépítésben, tehát ideális lakótelepi lakások bejárati ajtóiként. Egyszerűbb szerkezetek, luc – ritkábban borovi – fenyőből készülnek, hiszen nem károsítják a környezeti hatások. A korábbi fa ajtók szerepét egyre gyakrabban veszik át a nem sokkal drágább acél biztonsági bejárati ajtók.

Vásárlás, fa bejárati ajtó ár:

Különböző fa bejárati ajtókat megtekinthet – és azonnal vásárolhat is – az alábbi oldalakon: