Hírek az építőiparból

Follow Me on Twitter

Powered by Tools for Twitter

műanyag ablakok

A világ több országában, ahogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a passzívházak, vagyis azok az épületek, amelyek a kellemes hőmérsékletet csupán a levegő frissen tartásához megmozgatott légtömeg utánfűtésével, vagy utánhűtésével biztosítja további levegő visszaforgatása nélkül. Épp ezért a passzívházak egyik alapvető feltétele a kiemelkedő hőszigetelés.

Ebben a nézetben a hőszigetelés teljesen más értelmet kap, s erre a nagyszerű kihívásra teremtette meg a Hofstadter azokat a műanyag ablakokat, amelyeket kifejezetten passzívházakhoz ajánl.

Jellemzőjük ezeknek az ablakoknak, hogy teljesen szögletes és letisztult formájukkal leginkább funkciójukra összpontosítanak, vagyis a maximális hőszigetelési tulajdonságukra. Tömítésük hármas EPDM gumitömítés. Az EPDM gumi jellemzően ellenáll magasabb hőhatásoknak is, így sokkal jobban terhelhető, s mivel szakítószilárdsága, és rugalmas tulajdonság messzemenően jobb, mint például a butilkaucsuké, így együttesen használható a maximális légzárás, és hőálló képesség eléréséhez.

A Hofstadter műanyag ablakok passzívház ablakai, 2, vagy 3 rétegű hőszigetelt üvegből állnak, valamint a vasalatba épített résszellőzővel biztosítható a helyiség pontos időközönkénti szellőztetése. A Hofstadter passzívház műanyag ablakai 6 kamrás hőhídmentes, ütésálló PVC-ből állnak, valamint hibásműködtetés elleni védelemmel is ellátták.