Hírek az építőiparból

Follow Me on Twitter

Powered by Tools for Twitter

Fa passzívház ablak

Fa passzívház ablak

A passzívház építés megköveteli a maximális minőséget és az alacsony hőátbocsájtási értékeket. Passzívház ablakok műanyagbó, fábó, vagy alu -fa, alu-műanyag összetételből készülhetnek.  Tekintsük át, hogy az üvegezésen felül mely tényezők fontosak egy passzívház ablak esetében:

  • Az ablak beépítési mélysége, azaz a keret vastagságának növelésével arányban javul a szigetelőképesség. A mai legnagyobb beépítési mélység fa/hab/alumínium ablakoknál kb.: 100 mm
  • Az ablak anyaga a fa mint keret alapanyag jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, de a különleges elvárások teljesítéséhez tovább kell javítani a hőszigetelő képességet, és ezt a szigetelő habbal való összeépítéssel érik el.
  • Az ablak tömítéseinek száma 3-szoros, megszakításmentesen megoldott, különböző anyagokból készült gumiszigetelés. Ahhoz, hogy a háromszoros tömítés mindegyik szintje megfelelően szigeteljen nagy precizitásra van szükség a nyílászárók gyártásakor.

A jelenlegi csúcs-technológiát a fa ablak profiloknál a szendvics szerkezet jelenti, ahol a profilra kemény szigetelő hab kerül, erre pedig az időjárás viszontagságai ellen védő alumínium profil.  A Hofstadter fa ablakai megfelelő hőszigetelő tulajdonságaik miatt alkalmasak passzívház építéséhez. a speciális beépítési mód és az épület energetikai tervezése és kivitelezése mellett.

Hofstadter fa passzívház ablak