Hírek az építőiparból

Follow Me on Twitter

Powered by Tools for Twitter

Műanyag ablak vagy fa ablak?

péntek, szeptember 9, 2011 @ 06:09 DU.
Szerző: admin

Műanyag ablak vagy fa ablak? Nehéz kérdés, hát nézzük meg az előnyeit a műanyag ablaknak és a fa ablaknak, majd nézzük meg a hátrányait is.

A műanyag ablakot könnyű takarítani, nem kell lefesteni, a műanyag ablakot nem kell passzítani, nem sérül meg könnyen, olcsóbb, a gyártási ideje rövidebb, a szállításkor kevésbé sérül, a műanyag ablaknak mindegy, hogy esik-e az eső,  hogy süti-e a nap, egyszóval a műanyag ablak igénytelen, gyorsan meg van.

Viszont a műanyag ablaknak nincs természetes hatása, ha már fautánzatú, akkor majdnem a fa ablak árában van, a műanyag ablak még ha igénytelenebb is, kevesebb ideig bírja, mint egy jól karbantartott fa ablak.

A fa ablakot nehéz takarítani, 5-6 évente le kell festeni, passzítani kell időnként,. A fa ablak könnyebben meg tud sérülni, drága, hosszú a gyártási ideje, lehetnek hibái, könnyebben sérülhet szállításkor, a fa ablaknak nem mindegy, hogy esik-e az eső, hogy süti-e a nap, egyszóval a fa ablak macerás, a fa ablakot gondozni kell, viszont természetes a hatása, szép dísze lehet a lakásnak, más az érintése, egy élő anyag a házban, van természetes szellőzése.

Az elmúlt 3-4 évben kezd egyre jobban visszajönni az igény a fa ablakokra, és a műanyag ablak pedig kezd kissé háttérbe szorulni régi fényéhez képest. Azt is tudni kell, hogy a fautánzatú műanyag ablakok már olyan gyönyörűek tudnak lenni, hogy szinte megszólalnak.

Sokszor találkozunk azzal a bemutatótermünkben, hogy a vevők addig nem hiszik el, hogy a bemutatódarab csupán egy fautánzatú műanyag ablak, amíg meg nem fogják többször, és át nem vizsgálják alaposan a fa ablaknak hitt műanyag ablakot.  Aztán mondják végül: tényleg csodálatos ez a műanyag ablak, de hát mégiscsak műanyag ablak.

Kedves bizonytalan vevők, talán segítettünk a választáson, hogy műanyag ablak legyen vagy fa ablak. Ezt csak Önök tudják eldönteni. Előnyei és hátrányai mindkettőnek vannak, a fa ablakoknak is és a műanyag ablakoknak is. Szóval fa ablak vagy műanyag ablak? Remélem segítettünk!

Várjuk a Nyílászáró Centrum bemutatótermében ahol személyesen is megtekinthetik a különbséget a műanyag ablak és a fa ablak között:  1222 Budapest, Nagytétényi út.